Samen met Janine Zoer heb ik in de afgelopen periode een podcastserie opgenomen. We bespreken in deze podcast ‘normale’ bedrijfsfenomenen en vergelijken dit met een voorbeeld uit de Italiaanse maffia en bekijken het vanuit een organisatie psychologisch perspectief.

#9 Werk jij in een goed draaiend team of valt daarin nog wel iets te verbeteren? Hoe zorg je ervoor dat je balans hebt in je team of op je afdeling. Welke rollen zijn er allemaal eigenlijk nodig? De Italiaanse maffia kent ook succesvolle teams, maar welke rollen maken dan hun succes? En wat zegt Jung over succesvolle teams? Luister hier naar de antwoorden!

#8 Vrouwen hebben (on)bewust de macht! Hoe groot is de invloed van het ‘vrouwelijke’ in ons leven en in onze organisaties? Hoe kijken we hier tegenaan en hoe gaan we hiermee om? Welke rol of invloed hebben vrouwen binnen de Italiaanse maffia? Je hoort het in onze achtste podcast!

#7 Wat doet status, macht en geld met mensen en organisaties en hoe gaan ze hiermee om? Hoe belangrijk zijn rituelen en symbolen voor organisaties? En hoe relevant is dit voor de Italiaanse maffia? Onze zevende podcast staat hier!

#6 Ben je een verrader of toch de meest moedige van het stel? Klokkenluiders. Bijzondere dingen zien, maar toch er niets over durven zeggen. Tot het moment komt: nu gaan ze écht te ver. Klik hier voor onze zesde podcast

#5 “Succesvolle bedrijven investeren veel in recruitment” Hoe is uw organisatie zich bewust van het belang van recruitment? En op welke manier is de Italiaanse maffia hiermee bezig? Klik hier voor de vijfde aflevering

#4 “Vanuit mijn perspectief heb ik altijd gelijk!” Makkelijk om zo te kunnen denken, maar op welke manieren kunnen andere perspectieven je verder helpen? Samen met Janine ga ik in deze podcast hier verder op in! Klik hier voor de vierde aflevering

#3 “De Klant is een sukkel!” Hoe kijkt de Italiaanse maffia naar hun klanten en afnemers? Samen met Janine ga ik in deze podcast hier verder op in! Klik hier voor de derde aflevering.

#2 Welke offers breng jij voor je werk? Welke offers brengen de leden van de Italiaanse maffia voor hun werk? Samen met Janine ga ik in deze podcast hier verder op in! Klik hier voor de tweede aflevering.

#1 Wat doet de Italiaanse maffia in tijden van crisis? In deze introductie podcast kijk ik samen met Janine naar hoe organisaties reageren op een crisis: Klik hier voor de eerste podcast.

Om de twee weken zal er een nieuwe podcast worden toegevoegd! Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. de podcast dan kunt u die mailen naar podcast@vancapototceo.nl

Janine Zoer

Janine is expert op het gebied van de veranderpsychologie van C.G. Jung. Inmiddels heeft zij veel ervaring met het creëren van draagvlak en bewustwording bij organisatieveranderingen. Zij helpt bedrijven te groeien met behoud van de juiste mensen. Dit doet zij o.a. op basis van haar archetypische kennis. Meer op haar website.

Jan-Joost Kroon

Ik ben organisatie adviseur met een expertise in organisatieverandering en -ontwikkeling. In diverse branches heb ik van dichtbij meegemaakt hoe bedrijven zichzelf ontwikkelen (en hoe soms ook niet). Met mijn interesse in de Italiaanse maffia maak ik vergelijkingen tussen twee verschillende werelden met als doel om bedrijven, en de mensen daarbinnen, te triggeren eens anders naar hun eigen organisatie te kijken.