Perché

Uitspraak: Per – kè

Betekenis: Perché = 1. Waarom, 2. Daarom

Benvenuto! Al jarenlang ben ik geboeid door het mysterie van de maffia. Eerst door films en later door boeken en documentaires. De manier waarop deze wereld werkt, samenwerkt, communiceert en zichzelf kan aanpassen vind ik bijzonder interessant.

Met mijn bedrijfskundige achtergrond en ervaring in het geven van organisatieadvies ben ik altijd bezig met slimmer, beter, efficiënter organiseren en hiervoor put ik mijn inspiratie uit vele (management)voorbeelden. Maar waarom niet leren van een organisatie die al meer dan 160 jaar bestaat? Wanneer je probeert het criminele element uit deze bedrijfsvoering ’te bevriezen’ en dan gaat kijken op welke manier zij zichzelf organiseren blijkt dat er verschillen zijn, maar juist ook overeenkomsten en lessen die wij kunnen leren van de bedrijfsvoering van deze bedrijfstak.

Met plezier neem ik u mee op reis langs de bedrijfsvoering van de Italiaanse maffia en benoem verschillen, overeenkomsten, interessante feiten om medewerkers, managers, directeuren en CEO’s eens vanuit een ander perspectief te laten kijken naar hun eigen organisatie. 

Ik ben Jan-Joost Kroon en vertel je graag meer over dit andere perspectief en deze andere wereld.